top of page

תאונות דרכים

 

המדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים

תאונת דרכים הינה אירוע מפחיד, מפתיע ולעיתים בעל השלכות קשות, בגוף ובנפש. לכן, חשוב מאוד שתדעו את הזכויות שלכם כדי שלא תישארו ללא פיצויים הולמים. 

כדי לסייע לנפגעי תאונות דרכים להתמודד עם השלכות תאונת הדרכים, נחקק חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל”ה-1975, הקובע כי כל אדם שנפגע בתאונת דרכים יהיה זכאי לפיצויים ללא קשר למידת אשמתו בתאונה, זאת מתוך כוונה לתת לנפגע תאונת הדרכים את היכולת ואת השקט הנפשי להתאושש מהתאונה ולחזור מהר ככל האפשר לשגרת חייו.

מהי “תאונת דרכים” על פי החוק?

על פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תאונת דרכים היא”מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה...”. הלשון הכללית של החוק גורמת לכך שפעמים רבות מקרים שעשויים להיחשב כתאונות דרכים לא נחשבים כתאונת דרכים והנפגעים נותרים ללא מענה. לאור זאת, בית המשפט הרחיב ומרחיב הגדרה זו על מנת להחילה על מקרים נוספים.
את מי תובעים במקרה של תאונת דרכים?
התשובה לשאלה זו מתחלקת ל -2 בהתאם לנסיבות התאונה:
  • במקרה ואתה היית הנהג ברכב או הנוסע ברכב - יש לתבוע את חברת הביטוח שמבטחת את הרכב בו נהגת / שהית בביטוח חובה - ללא קשר לאשמה. כלומר, גם אם התאונה אירעה באשמתך בתור נהג הרכב או באשמת הצד שני, זה לא משנה מבחינת החוק, ויש לתבוע את הביטוח חובה של הרכב בו שהית / נהגת.
  • במקרה ורכב פגע בך בתור הולך רגל (כולל רוכב אופניים ו/או קורקינט) יש לתבוע את הביטוח חובה של הרכב הפוגע.
יותר מ-2,000,000 ש"ח פיצויים לנפגע תאונת דרכים, עו"ד אלעד בן ישי מסביר
צילום : רשת 13

נפגעתי בתאונת דרכים, מה עליי לעשות?

  • עד כמה שהדבר אפשרי, קודם כל, חשוב לתעד את זירת התאונה, את הרכבים ואת מיקומם על הכביש ולא להתיר לאיש להזיז אותם עד שעשית כן. כמו כן, יש לרשום, בכתב ברור, את פרטי בעל הרכב, את כל פרטי הרכב ופוליסת הביטוח.

  • גם אם על פניו נראה כי לא נפגעת, או שנפגעת קלות, עדיין יש לגשת מיד לבית החולים לקבלת בדיקה וטיפול רפואי ולוודא שיהיה תיעוד מלא של פרטי התאונה. תיעוד זה ישמש למעשה כראייה חשובה לתביעה שתגיע לאחר מכן. כמו כן, יש לזכור לבקש אישורי היעדרות מהעבודה עקב התאונה.

  • חשוב לשמור חשבוניות של כל ההוצאות הנלוות – אישורי אשפוז, דו"ח פינוי אמבולנס, קבלות על תרופות, מרשמים, אישורי מחלה וכל תיעוד על הוצאות והפסדים כספיים אחרים עקב התאונה.

  • חשוב מאוד להוציא מסמך אישור מהמשטרה על קרות התאונה ולפנות בהקדם לעו”ד תאונות דרכים מומחה לטובת קבלת ליווי וסיוע מקצועי.

  • לגשת עם כל המסמכים לעורך דין תאונות דרכים אשר יידע לנווט את התיק ולמקסם את הפיצויים המגיעים לכם.

תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה

אם נפצעת בתאונת דרכים בדרך לעבודה, בזמן העבודה או בחזרה ממנה. הרי שבנוסף לזכאות לקבלת פיצויים מהחברה המבטחת את הרכב בביטוח חובה, נוספת הזכאות לתבוע גם את הביטוח הלאומי מאחר ותאונה שכזו נחשבת גם לתאונת עבודה

לקריאת המדריך לנפגעי תאונות עבודה - לחץ כאן

 

סכום הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים

סכום הפיצויים מורכב ממספר חלקים המהווים את מרכיביו השונים:
  • עלויות טיפול רפואי – כיסוי עלויות הטיפולים הרפואיים שנדרשו בגין התאונה (אשפוזים ובדיקות שונות במרכזים רפואיים, ניתוח ותהליכים פולשניים, טיפולים תרופתיים, טיפולים אלטרנטיבים וכו’).

  • סיעוד ועזרת הזולת – כיסוי עלויות טיפול סיעודי וציוד רפואי לסוגיו כמו קביים, הליכונים, כיסאות גלגלים או ציוד אחר המשמש את נפגע התאונה.
  • אבדן כושר עבודה – במידה ונמצאה עבור הנפגע נכות לצמיתות יהיה זכאי לפיצויים בגין אבדן כושר עבודה כפיצוי על אבדן השכר העתידי ועל הפסדים שנוצרו בדיעבד.
  • כאב וסבל – מעבר לנזק הכספי הרב שנגרם כתוצאה מתאונת דרכים, ישנה עילה לפיצויים על נזקים אחרים המסתמכים על עוגמת הנפש והסבל שנגרם לנפגע ומחושב לפי קריטריונים שונים כמו אחוזי הנכות, נזק פסיכולוגי, גילו של המטופל וכמו ימים אושפז בבית חולים.

קרנית - קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים
קרנית הוקמה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, אשר שם לו למטרה, מתוך שליחות סוציאלית, לפצות נפגעי תאונות דרכים. כאמור, החוק קובע בין היתר, כי במקרים של תאונות "פגע וברח" או במקרה בו לרכב בו שהית או שפגע בך בתור הולך רגל, לא היה ביטוח חובה, קרנית היא זו שצריכה לפצות את הנפגע בגין תאונת הדרכים.

למדריך המלא לתאונת "פגע וברח" - לחץ כאן

אובדן כושר עבודה

ככל והתאונה פגעה בכושר העבודה. קמה עילת תביעה כנגד חברת הפנסיה המבטחת בביטוח אובדן כושר עבודה. ככל ואובדן כושר העבודה מוערך למעל 25%, בכפוף לתנאי הפוליסה, נוצרת זכאות גם לפנסיית נכות מקרן הפנסיה.

לקריאת המדריך לאובדן כושר עבודה - לחץ כאן

שכר טרחת עו"ד תאונות דרכים

במדינת ישראל קיים תעריף מקסימלי לשכר טרחה בטיפול בתביעות לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים המגביל את שכר הטרחה של עורך דין תאונות דרכים כך שכל שכרו ישולם ע"י חברת הביטוח או כאחוזים מהפיצויים שעתידים להתקבל במסגרת התביעה. חשוב לדעת כי לא משלמים שקל טרם קבלת הפיצויים והכל על בסיס מתכונת של: "לא קיבלת - לא שילמת".

למידע נוסף על שכר טרחת עו"ד תאונות דרכים - לחץ כאן

שאלות ותשובות בנושא תאונות דרכים 

אנחנו הכוח שלך מול חברות הביטוח !

צרו קשר עוד היום והשאר עלינו

עורך דין תאונות דרכים עורך דין אלעד בן ישי
bottom of page